FAQ Badtemp Webcam Mycket Väl Godkänt i kundnöjdhet!

Energispartips

Stora och små tips för att spara energi

Vi på Nossebro Energi vill ge er några goda råd på hur ni med små och stora medel kan spara pengar på ett energismart, hållbart och miljövänligt sätt som gör gott för plånboken. Vi hjälper dig hela vägen med vår kunskap och erfarenhet!Från lampa till solcellsanläggning, allt på ett och samma ställe!

SMÅ OCH STORA TIPS SOM GÖR SKILLNAD FÖR BÅDE MILJÖ OCH ELFÖRBRUKNINGEN:

  1. Sänk inomhustemperaturen. Stäng dörren till de rum du vill ha lägre temperatur i ex. sovrummen. Genom att sänka inomhustemperaturen 1 grad minskar energianvändningen med hela 5%!
  2. Se över tätningslister runt dörrar och fönster inför varje höst. Samt motionera Termostatventilen så du vet att den inte fastnat
  3. Byt ut dina vanliga lampor till LED. En LED-lampa endast använder ca 10% av den elförbrukningen som en vanlig glödlampa använder.
  4. Ställ in rätt temperatur i kyl och frys, +4 grader Celsius i kylen och -18 grader Celsius i frysen. Visste du att för varje grad kallare du har i frysen så ökar energianvändningen med 5%! Frosta av frysen med jämna mellanrum eller satsa på en självavfrostande frys, bekvämt och energieffektivt.
  5. Använd vattenkokare när du ska koka upp vatten. Det går snabbt och du sparar energi.
  6. Stäng av köksfläkten när du är klar med matlagningen annars försvinner värme i huset samt extravärmen från spisen lätt ut.
  7. Använd snålspolande duschmunstycke för att spara på varmvatten. Hur ofta och hur länge du duschar påverkar också energianvändningen.
  8. Spola inte av tallriken, låt diskmaskinen göra jobbet. Att diska i diskmaskin sparar energi jämfört med att diska för hand då det går åt mycket mindre varmvatten, vid maskindisk går det åt 3 till 4 gånger mindre energi än handdiskning.
  9. Välj rätt inställning på maskinerna, att använda ECO eller AUTO-programmet sparar både vatten och energi, moderna maskiner anpassar tvättfas och vattenmängd automatisk. De flesta äldre maskiner drar samma mängd vatten och el oavsett hur full den är, tvätta därför alltid fulla maskiner och välj inte högre temperatur än nödvändigt.
  10. Investera i nya vitvaror t.ex. kyl, frys eller en spis med induktionshäll, spara energi och pengar! Har du äldre hushållsmaskiner så kan de vara energitjuvar, äldre frysar/kylar kan dra upp till 3 gånger så mycket energi! Välj en ny maskin med noggrannhet och som fyller ditt behov. Välj en maskin med låg energiförbrukning.

Vill du göra något stort och långsiktigt för framtiden, för dig?

Cirka 80% av en villas energikostnad går till varmvatten och uppvärmning. Genom att se över uppvärmning, ventilation, fönster och isolering kommer du att göra stor skillnad.

Ett sätt att minska din uppvärmnings- och varmvattenkostnad kan vara att installera en bergvärmepump eller luft/luftvärmepump. Vi hjälper dig såklart med rådgivning om vilket alternativ som passar din bostad, ditt behov och där ni bor bäst samt vilka möjligheter som finns där. Vi har erfarenhet och kunskap, vi hjälper dig hela vägen!

Vi är återförsäljare av

IVTDaikin

SOLCELLSKOMPIS

IVT Geo 600 är vassare än sina föregångare på allt. Med en tydlig touchscreen i färg och med appstyrning som standard får du en upplevelse som är mer självklar än någonsin tidigare.

Läs mer på ivt.se

Vi älskar värmepumpar. Så att du kan älska annat.

Producera din egen el – Vi har lösningen för villor, lantbruk och fastigheter

Du kan börja i liten skala och bygga ut efterhand beroende på vad du väljer för system. Under vissa tider på året kan det bli överskottsel som du kan sälja vidare till digg elhandelsbolag, exempelvis till oss på Nossebro Energi. Vi skissar på en lösning tillsammans med er som är anpassad för ert behov och era önskemål.

Hör av dig till oss för rådgivning samt för offert på din nya solcellsanläggning eller värmepump! Vi finns här för er, med er!